Fietstocht door Malang

Wil je het dagelijks leven in Malang van dichtbij zien? Ben je geinteresseerd in de geschiedenis van Malang? Toe aan wat lichamelijke beweging en tegelijkertijd plezier beleven? Stap op een fiets en maak een fietstocht door Malang.

Wat je ook wilt weten, de gids weet je er van alles over te vertellen. Het ochtendgloren biedt een mooi licht op de highlights van Malang. Je rijd door enkele kampungs om het dagelijkse leven van de bevolking te ervaren, bekijkt een van de oudste tempels van Malang (Candi Badut), Malangs architectuur, het keramiek centrum, het Beverly Hills van Malang (Jl. Ijen), tugu -de ronde alun-alun-, de bloemen- en vogeltjesmarkt, de grote markt, de Chinese tempel Klenteng An, de universiteit Brawijaya, voetbalstadion Gajayana, Nederlandse en lokale begraafplaatsen. Uiteraard komen wij op plekken waar je een prachtig uitzicht hebt op de omringende bergen.

De tocht duurt ongeveer 4-5 uur. Je kunt zelf kiezen hoe laat je vertrekt, maar aangeraden wordt om 7.00 of 13.00 uur.

fietsen


Bezoek aan actieve vulkaan Kelud en tempelcomplex Panatran

Vroeg in de morgen rond een uur of 5 ‘s ochtends vertrek je, als de zon net opkomt in de Javaanse wereld. Via de dorpen Batu en Pare loop je in ongeveer drie uur naar een van de jongste bergen ter wereld , daar bevindt zich de vulkaan Kelud.

Vier jaar geleden (in 2007) was deze berg slechts 1113 meter hoog en was er een kratermeer waarin je kon zwemmen. Deze nog altijd actieve vulkaan is sinds 1815 24 keer uitgebarsten. Inmiddels is de berg 1791 meter hoog en kan je in het donker de lava zien stromen. Overdag zie je alleen rook. De vulkaan beleefde zijn grootste uitbarsting in 1815, toen 10.000 mensen omkwamen. In 1919 kwamen 5100 mensen om het leven bij een uitbarsting.

Nadat je de berg heb bekeken en een duik in het warme water van het Kratermeer heb genomen, ga je verder naar de Panataran tempel die op de lagere helling van de vulkaan Kelud ligt. Hier is het grootste Hindu tempelcomplex van Oost-Java gelegen, deze is uit de periode tussen 1197 en 1454. De hoofdtempel dateert van 1347. Deze werd gebouwd in de bloeitijd van het Majapahit-rijk. De reliefs vertellen het Ramayana-verhaal. Ramayana is het oudste Javaanse dichtwerk. Het tempelcomplex ligt zo’n 10 kilometer te noorden van Blitar. De plaats waar we een museum gaan bezoeken dat is gewijd aan de eerste president van Indonesië, Soekarno. Hij is geboren op 6 juni 1901 en begraven op 21 juni 1970 in Blitar en wordt ook wel de grondlegger van Indonesië genoemd. In dit museum kom je alles over hem te weten.

 

vulkaan


Bata city tour

Op slechts 20 kilometer ten noorden van Malang ligt de stad Batu waar prachtige landschappen te bewonderen zijn. Maar eerst rijd je langs de tofu fabriek. Tofu en tempeh zitten in veel dagelijkse maaltijden in Indonesië. Naast het feit dat de fabriek is gelegen in een prachtige omgeving tussen de rijstvelden, is het proces van tofu maken ook zeer interessant.

Vervolgens breng je een bezoek aan een ‘Bonsai-village’ en een ‘Flower-village’.

De plaatsen waar deze route langs gaat herbergen veel geschiedenis waar de gids je van alles over kan vertellen. Ook rijd je langs appelboomgaarden, waar je appels kunt plukken. De waterbron Cangar ligt op de helling van de berg Arjuno. Het warme water uit deze bron is goed voor de huid zegt men.

Nog steeds niet moe? Dan kan je verder gaan met de trip naar de Rondo waterval.

batu


Malang temple tour

Geinteresseerd in de oude geschiedenis van Malang? Breng een bezoek aan de tempels in en rondom Malang. Je vind daar de Hindu tempels als Singosari, Badut, Jago, Kidal en Sumberawan. Vertrek is na het ontbijt.

Candi Singosari, Singosari, Malang, Jawa Timur.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie