Voetbal toernooi / Dokter

Excuses voor de vertraging. Dit is het bericht van maandag. Maandagavond zouden we om 24:00 uur vertrekken richting de Bromo vulkaan. Uiteindelijk was de chauffeur er om 01:00 uur ?. Overdag een Indo, in de nacht ook een Indo. (Gewoon altijd te laat).

In de oudste Toyota land cruiser die van binnen heftig stonk naar bezine, alsof wij met z’n vieren letterlijk in de tank zelf zaten, vertrokken wij uiteindelijk. Van Malang naar de Bromo is een 3 uur durende rit door de bergen met een weg die volledig uit hobbels en gaten bestaat dus vandaar dat tikken onmogelijk was en dat ik dat nu pas doe.
Maandag ochtend stond in het teken van het organiseren van een voetbaltoernooi voor kansarme kinderen. Op een prachtige locatie in de bergen konden kinderen gratis mee doen aan ons voetbal toernooi. We hadden ruimte voor 36 kinderen. In Nederland hebben we van AZ, 38 tenues gekregen voor onder 12 jaar om in Indonesië weg te geven aan arme kinderen. Toen ik die tas overhandigd kreeg van Kelvin vond ik meteen dat de tenues zomaar weggeven een beetje zonde was. Er is dan totaal geen contactmoment met de jongens die het tenuetje krijgen en dat vonden we zonde. Het idee van een toernooi was dus zo bedacht. 4 teams van 8 kinderen, van 8:00 tot 12:00 en voor de winnaar was er nog een trainingspak en een rugtas van Nike. De aanmeldingen stroomde binnen en gisteren was het dan eindelijk zover. 36 gemotiveerde kinderen die allemaal maar 1 ding wilde en dat was lekker voetballen. De dag vloog voorbij en wat een talent loopt er rond in de omgeving van Malang. Ik heb Indonesisch international Kim Kurniawan gevraagd om ons te assisteren en dat deed hij met liefde. Ik als oud trainer en voetbalmakelaar heb echt genoten van het niveau van de kinderen en de lach op hun gezichten want de AZ tenues droegen ze met trots en ze vonden ze prachtig.

Dit is voor 100% voor herhaling vatbaar en AZ nogmaals bedankt dat we dit mochten doen. Bij terug komst stond onze jaarlijkse dokter check op het programma. Lengte, gewicht, suiker, bloeddruk ogen en urine wordt weer gecontroleerd bij alle kinderen. Voor Romy het jongste jongetje een hele belevenis want hij vond alles maar al te interessant. Helaas krijgen we de uitslagen pas woensdag. Ik hou jullie op de hoogte van het resultaat maar ik heb er een goed gevoel over want niemand moest een nacht blijven in de kliniek. ?

Het was weer een bizar drukke maar prachtige dag. #weeseenkind #Malang #weeshuis