Vrijwilligersweek 2016: Dag 2

Dag 2: Schoolspullen kopen

Het afgelopen jaar zijn de oudste meiden geslaagd voor hun eindexamen en hebben ze alle zes besloten om naar de universiteit te gaan! Wij zijn zo trots op de meiden dat ze bewust gekozen hebben om door te studeren. In Indonesië is het heel normaal om na de middelbare school te gaan werken, en voor je overige familieleden te gaan zorgen in het dorp waar ze vandaan komen. Hoe moeilijk is het om tegen je oma te zeggen die weduwe is en op het platteland werkt, dat je haar toch niet komt helpen, maar dat je ervoor kiest om jezelf verder te ontwikkelen. Na heel veel gesprekken met de meiden zijn ze er toch achter gekomen dat ze pas echt het verschil kunnen maken voor de familie én voor zichzelf als ze gaan proberen zich zo te ontwikkelen dat ze in aanmerking komen voor een mooie baan.
Deze week zijn de zes oudste meiden begonnen aan hun eerste dag op de universiteit. Dagelijks vertrekken de meiden om 5:30 richting school, zodat op tijd zijn voor hun eerste les van 7:00. In mijn korte schoolcarrière ben ik (Fardy) denk ik 10 keer in mijn leven om 7:00 op school geweest… alleen was dat om de school te vegen, omdat ik niet de meest gedisciplineerde student was die er bestond en de starttijd nooit al te serieus nam. Gelukkig zijn deze meiden uit ander hout gesneden.
Iedereen kent het wel. Je gaat je eerste dag naar school en je denkt dat je al je spullen compleet hebt.. maar na les 2 blijkt dat je toch jezelf weer hebt overschat. Daarom gingen we op dinsdagavond op naar de mall. Eenmaal in het winkelcentrum bleek dat iedereen alles redelijk voor elkaar had. Hoe volwassen deze meiden alles hebben voorbereid en hun keuzes maken, dat doet ons onwijs goed! We zijn trots op alle kinderen maar nog trotser op alle steun die iedereen ons geeft, zodat we onze kinderen het verschil kunnen laten maken voor de rest van hun leven. 

Onze dank is echt extreem groot.