Zaterdag school / kapper 

Zelfs op zaterdag moeten de kinderen zich om 6:45 melden op school. Om 9:00 uur kregen wij echter een verontrustend berichtje van de school, Kiki had zich nog niet op school gemeld. De middelbare school van de meiden hebben een waterdicht spijbel systeem ontwikkeld. ? Alle kinderen moeten via een vinger afdruk zich melden op school. Op het moment dat je niet inlogd krijgen de mensen in het weeshuis een sms met de tekst met wie van de meiden zich niet op school bevind. Micheal en ik sprongen direct in de kleren en gingen met een bloedgang naar de middelbare school. Op het schoolplein aangekomen begon de grote zoekactie tussen de 1200 leerlingen. Na 10 minuten vonden wij Rika die met een verbaasd gezicht vroeg: Why are you here? Ik legde uit dat we op zoek waren naar Kiki, waarop Rika direct zei, Kiki zit boven in de les, zal ik meelopen? Wij, ja graag want anders gaan we Kiki nooit vinden. We waren op de helft van de trap toen plotseling Kiki aan kwam lopen met een mega grote smile. We zeiden in koor: waar was je en waarom heb je je niet aangemeld. De meiden vertelde ons dat het computersysteem zo lek was als een mandje. Soms moeten de meiden zich wel 10 keer aanmelden met hun vingerafdruk maar geeft dat apparaat nog steeds error aan en dan lopen de kinderen maar gewoon door want de les start alweer binnen een paar minuten. Opgelucht verlieten wij de school nadat onze grote lange blanke popster met een glimmend voorhoofd weer met alle schoolkinderen op de foto was geweest. 

Voor veel kinderen blijft het ongewoon om een blanke man van die grootte live te zien. 
Na de extra Engelse les van de meiden gingen we met z’n allen naar het winkelcentrum om te gaan eten om daarna met 11 kinderen te gelijk naar de kapper te gaan. Voor alle kinderen was dit de eerste keer dat ze echt naar een kapper gingen want normaal gesproken knippen ze zich zelf. De meeste meiden hadden duidelijke wensen bij de kapper, er mocht duidelijk niet te veel van hun haar af. Maar het föhnen en krullen van hun haar vonden ze prachtig. Ik moest voornamelijk als fotograaf fungeren want de meiden wilden maar al te graag met hun nieuwe kapsel op de foto. Schitterend hoe trots kinderen kunnen worden van een nieuw kapper
Op de terug weg mochten alle kinderen nog haarproducten uitzoeken bij de supermarkt zodat ze er voorlopig fresh uit blijven zien. 

Op de vraag wat men aan de slaapkamers veranderd wilde hebben zei 1 of ze misschien een knuffel mochten uit zoeken voor in bed en dat hebben we geweten ook, met 11 levensgrote knuffels doken we 3 taxi’s in om heerlijk vroeg naar bed te gaan want morgen staat het pretpark uitje op onze agenda.