Stichting Wees een Kind is de stichting achter kindertehuis Wees een Kind in Malang (Oost Java) en sinds 2022 ook de stichting achter Scholingsproject Malang, De stichting wordt enkel gerund door vrijwilligers. 

De mensen achter Stichting Wees een Kind

ONS DOEL

Het doel van Stichting Wees een Kind is kansarme kinderen in Indonesië weer een toekomst geven. In ons kindertehuis is plek voor kinderen die geen ouders meer hebben maar ook waarvan de ouders door omstandigheden niet meer voor ze kunnen zorgen. Wij willen deze kinderen niet alleen een huis geven, maar meer dan dat: we willen ze een thuis geven.

“Kansarme kinderen in Indonesië niet een huis, maar een thuis geven.”

“Kansarme kinderen in Indonesië naar school laten gaan”

ONZE VISIE

Onderwijs kan de armoedecirkel doorbreken, onderwijs gaat onze kinderen hun toekomst terug geven; daar zijn wij van overtuigd. Daarom stimuleren wij onze kinderen om te dromen van een toekomst: wat wil je later worden, wat wil jij later betekenen? Wij willen al onze kinderen de mogelijkheden bieden hun toekomstdroom te realiseren: of dat nou profvoetballer worden is of tandarts.

100% WINST

100% winst?! Ja, voor onze kinderen. Want alle inkomsten, afkomstig uit donaties, inzamelacties, markten en ons hostel, gaat 100% naar onze kinderen. Wij werken enkel met vrijwilligers, dus wij hoeven geen salarissen uit te betalen. Alles wat er binnenkomt wordt direct geïnvesteerd in de kinderen, het onderhoud van het huis of apart gezet voor studies.

DONATIES & GIFTEN

Wij zijn voornamelijk afhankelijk van donaties van zowel particulieren als bedrijven. Daarnaast zijn we in 2016 begonnen met het werven van maandelijkse donateurs: dit kan al vanaf €2 per maand!

Donateur worden? Vraag een donateurskaart aan

HOSTEL WEES EEN KIND

In 2011 hebben wij Hostel Wees een Kind geopend, naast ons kindertehuis. Reizigers kunnen blijven slapen en de inkomsten hiervan gaan direct naar de stichting. Daarnaast kunnen reizigers vrijwilligerswerk doen met de kinderen.

Meer informatie over het hostel