Over ons

Wie zijn wij

In 2009 kwamen wij in aanraking met een weeshuis in Jakarta. De kinderen woonden in een krot, op 3 meter afstand van een spoorrails. Overdonderd door de slechte leefomstandigheden hebben wij onze kinderen hierover verteld. Onze droom, het helpen van kansarme kinderen in Indonesië, werd ter plekke concreet: samen met onze kinderen en hun vrienden richtten wij Stichting Wees een Kind op. Geleidelijk werd duidelijk dat wij een eigen visie hebben. Daarom besloten wij om zelf een kindertehuis te starten in Malang op Java. Naast het kindertehuis zijn wij in het huis ook een hostel gestart, met als doel de inkomsten hieruit te gebruiken om het weeshuis te financieren.

Op dit moment verblijven er 13 kinderen in ons kindertehuis. Wij leren hen te dromen over een toekomst, maar willen hen ook de mogelijkheid bieden hun dromen te verwezenlijken. Onze visie is om kinderen niet alleen een huis te geven, maar ook een thuis vanuit waar zij kunnen werken aan hun toekomst. Wij zijn er van overtuigd dat onderwijs de armoedecirkel kan doorbreken.

10 van onze kinderen zijn inmiddels afgestudeerd en 2 studeren momenteel nog aan de universiteit. Wij zien ze opgroeien tot jongvolwassenen die weten wat zij met hun toekomst willen doen.

En dat is waar wij het voor doen!

Nouval & Hester Bachdim
Oprichters Stichting Wees een Kind

0

kinderen geholpen

0

schooljaren gesponsord

samen voor een betere toekomst

Een huis vol hoop, een hart vol liefde

Hoe gaan wij dit bereiken?

Om de doelstelling, visie en missie te behalen, richten de activiteiten van de stichting zich eerst vooral op geldinzameling en zorgen voor naamsbekendheid. Geld inzamelen gebeurt vooral door collectes en het zoeken van vaste donateurs.

Malang, 2016

Afspelen

Bouw aan een toekomst vol kansen

Jouw steun maakt het verschil voor kinderen

Maak kennis met onze vrijwilligers!